Pertandingan Jazz Orkestra Peringkat Kebangsaan 2023

 Pertandingan Jazz Orkestra Peringkat Kebangsaan 2023 (Peringkat Akhir) telah berlansung pada 10 Oktober 2023 di Dewan Budaya, USM Pulau Pinang, Anjuran BSKK KPM dengan kelolaan JPN Pulau Pinang. 5 Pasukan terbaik terpilih untuk bertanding secara bersemuka di Pulau Pinang. Alhamdulillah saya di beri peluang untuk menjadi sebahagian dari AJK yang bertugas dari peringkat awal. Selaku AJK Multimedia tugas bermula dari reka bentuk grafik bagi Logo, Poster, Banner, Sijil, Tag, Video Keputusan Separuh Akhir, Video Montaj Selamat Datang dan Menjadi Jurugambar semasa persembahan peringkat Akhir di Dewan Budaya USM.

Susunan gambar kalau ikut flow majlis dari bawah ke atas, maaf sebab masa upload dia jadi terbalik 😅😅😅

Saya pilih untuk kongsi di Blog sebab kualiti gambar tak berapa baik bila kongsi di telelgram atau facebook. 
Dah lama tak edit gambar, selalunya saya akan terus share gambar direct dari kamera, tapi kali ni perlu buat suntingan kerana hasil dari kamera kurang memuaskan. 

Lens yang diguna pakai agak terhad dengan keadaan Low Light dalam dewan. InsyaAllah kalau ada rezeki akan cuba cari lens yang lebih sesuai. Walaupun bukan tugasan berbayar tapi kepuasan mendapatkan gambar yang baik adalah keutamaan saya bila menjadi jurugambar. 


Untuk video penuh Majlis ini boleh saksikan di :


Video montaj selamat datang pula di :
Previous Post Next Post